fbpx
Albánia szállás, nyaralás, élmény Magyaroknak

Albánia Utazás

Albánia utazás #1

Albánia utazás csodás hegyekAlbánia, mint utazási helyszín ma már egy teljesen jó döntés. Sőt! Pazar döntés! A vakáció és a pihenés teljesen új dimenzióját képes megmutatni. Hangulatos, még nem teljesen felfedezett, sajátos hangulatú ország.

Albánia tengerszint magassága a környező országokhoz képest is figyelemre méltó, 708 méter. 70-120 km hosszan öleli körbe egyik oldalról a Magas-Albán festői és nehezen járható lánchegységei. Albánia 45 hegycsúcsa 2000 méter fölé emelkedik, ennek is köszönhetően gyönyörű a vidéke. A hegyek országa.
Albánia nem azért nem volt sokáig a köztudatban, mert ember ellenesek, hanem mert eddig egy nagyon elszigetelt ország volt. Jelenlegi formájában nagyon szerethető, magával ragad, és olyan élményt biztosít, amelyre nagyon kevés hely képes.

Albánia árak

Albánia árak szupermarketPénzügyi szempontból is egy nagyon jó nyaralási helyszín lehet Albánia. Saját tapasztalataink útján bizton állíthatjuk, hogy egyáltalán nem drága hely egy négy tagú családnak sem. Teljesen megfizethető áron kínálnak mindent és nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni egy kiadós ebéd vagy éppen vacsora után. 
A szállások a környező országokban nagyon olcsók, de ha már az étkezést nézzük, akkor egyes helyeken igen csak elszaladtak az árakkal. Albánia azonban a nyaralás során nem okoz ez ügyben sem csalódást, hiszen egy család pénztárcát kímélően meg tud bőségesen vacsorázni, esetleg ebédelni. Bővebben: Albánia árak

Albánia utazás egyénileg, autóval

Albánia utazás egyénilegMindenképpen fusd át az autót műszakilag, tankolj bőségesen és indulhat a nagy utazás. Ne félj neki vágni autóval Albániának! Mindössze 1050 kilométer és egyáltalán nem kietlen tájakon vezet az út, mint ahogyan azt az ember gondolná.
Fontos, hogy a Google és a Waze alkalmazás nem Koszovón keresztül vezet, de a mi ajánlott útvonalunk igen. Ugyanis ez az útvonal kisebb határforgalommal rendelkezik, és nem utolsósorban rövidebb, mintha Macedónia felé vennéd az irányt. Bővebb útleírás itt, képekkel, térképpel

Albánia utazás repülővel

Albániába, ezen belül is a szállásunkhoz közel (Qerret – Durres), nagyon olcsó nyaralás Albániába repülővel, Wizzairgyorsan és kedvező áron eljuthatsz repülővel is.

A nyári menetrend szerint Budapestről heti 3x indul Wizzair járat Tiranába, ahonnan természetesen transzfert biztosítunk. 

A Tiranai repülőtér a szállásunktól, Qerret-től 46 km-re található. Bővebb leírás itt.

Albánia utazás #5 Szállások

Albániában rengeteg új szálloda és apartman épül. A választék nagy, arra kell figyelni, hogy a saját igényeinket kielégítse és ne legyenek apróbetűs részek, pl. a tengerparttól való távolság. A vendégszeretetre nem lesz gondunk, egy csodálatosan kedves vendégszerető népet fogsz itt megismerni.

Albánia szállások itt.

Albán gasztronómia

Na ez az amiért a csodálatos táj, tengerpartok mellett érdemes ideutazni. Itt még a legtöbb étteremben friss, házi vagy kistermelői termékekből készítík az ételeket. Nagyon finoman, változatosan, egészségesen és nem utolsó sorban olcsón főznek. Csak érdekességképpen, Európában itt Albániában fogyasztják a legtöbb salátát. A zöldségek, gyümölcsök a mediterrán éghajlatnak köszönhetően nagyon ízletesek, zamatosak és olcsók. Ha itt jártok mindenképpen kóstoljátok meg a paradicsomot, gránátalmát és a többi szezonális gyümölcsöket.

Grillezett bárányborda KrujábanAz éttermekben a fő ételeik a hal, bárány és marha húsokból készült különleges ételek természetesen salátával. Lehet sertés húst is kapni természetesen, de javaslom kóstold inkább a jellegzetes helyi ízeket, ételeket.

 

Albánia utazás hegyek, látnivalók

Albánia az ezer hegy és folyó országa. Külön oldalon összegyűjtöttem a legfőbb látnivalókat és jelöltem a fakultatív programokat. Természetesen még ezernyi látnivaló van, a listánkat folyamatosan bővítjük.

Albánia látnivalók itt.

Albánia tengerpartok

Az alábbi oldalon összegyűjtöttük a legfontosabb Albán tengerpartokat.

Albánia tengerpartok térképpel.

Albánia utazás
Albánia autóval
Albánia repülővel
Albánia repülővel
Albánia nyaralás, tengerpart

Albánia nyaralás

Albánia nyaralás # a döntés Albánia, mint nyaralási helyszín ma már egy teljesen jó döntés….

Read More
Albánia látnivalói

Albánia látnivalók

Összegyűjtöttünk néhány Albánia látnivalót a teljesség igénye nélkül. Nehéz lenne mindet leírni mert az „ezer…

Read More

Bővebb információk Albániáról