fbpx
Albánia szállás, nyaralás, élmény Magyaroknak

Llogarai-hágó – Albánia

Llogarai-hágó ⇔ Qerret⇒144 km  képek

A Llogarai hágó egy magas hegyi út a Ceraun-hegységben, az albán riviérán. Ez köti össze Himare-t a Dukat völggyel. A Llogarai-hágó a Llogara Nemzeti Park része. A hágó nyergét nyugatról a Gjipal-hegy (1449 m), keletről pedig a Qorre-hegy (2018 m) határolja. Itt vezet át a Fiert Vlorán keresztül Sarandával összekötő SH8-as jelű főút; az északi irányban Vlora 40, dél felé Himara 35 kilométeres autózással érhető el. A csodálatos és lenyűgöző út mellett vendéglők és kilátó helyek sorakoznak ahonnak gyönyörű kilátás nyílik a Jón-tengerr és a hegyekre, és tiszta időben Korfu szigete is megcsodálható.

A hágón átkocsikázni egy igazi élmény viszont azt hozzá kell tenni, hogy sok türelem is kell hozzá mivel ez egy 2 sávos szerpentin nem nagyon lehet sietni és ha karambol van bizony igen nagy dugó tud kialalkulni. Szóval A Llogari-hágóra rá kell szánni az időt úgy ahogyan egész Albániára!

Tekints meg egy csodaszép ízelítő videót az oldal alján…

https://www.youtube.com/watch?v=shTwSQztURY
Llogara-hágó (Qafa e Llogarasë)

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .