Speca Te Mbushura – Töltött parika albán módra

 

Nyomtatás

Speca Te Mbushura - Töltött paprika albán módra

Egy nagyon finom szaftos egytál étel. Viszonylag könnyű elkészíteni, és otthonodba varázsolhatod az albán ízeket. Mielőtt azt gondolod nálunk is van már töltött paprika... nos igen, de ez azért teljesen másképp készül.
Típus Mediterranean
Kulcsszavak albanian, speca, töltött paprika
Elkészítési idő 3 hrs
Hány adag? 8

Hozzávalók

  • Oliva olaj
  • 4 fej hagyma
  • 1 kg darált hús
  • 12 db TV parika
  • 4 db paradicsom
  • fokhagyma
  • bors
  • bazsalikom
  • több korsó Kaon vagy Peja 🙂

Elkészítés

  • Olajon fonnyaszd meg a hagymát
  • Pirítsd össze a darált hússal
  • Mehet bele az apróra vágott paradicsom, fokhagyma, fűszerek (lehet több paradicsomot is használni, vagy én már paradicsompürével is láttam az elkészítését)
  • Közben a rizset tedd fel főni, jó puhára hagyd
  • Mehet bele a bazsalikom (bizonyos helyeken sok friss petrezselymet használnak, ezzel is jó csak más ízvilág)
  • Keverd bele a rizset
  • A kicsumázott paprikákat tepsiben olivával meglocsolva pici vízzel előre be lehet tenni a sütőbe, hogy fonnyadjon, párolódjon. Így a végén kevesebb ideig kell párolni, sütni. (ez elhagyható)
  • A paprikákba töltsd bele a tölteléket, ha van kedved a paprikák végét zárd le egy szelet paradicsommal
  • A maradék tölteléket egyszerűen kanalazd a paprikák közé
  • Mehet be a sütőbe, annyi időre, hogy a paprika átfőjön és szépen megpiruljon
  • Ha kész egészségetekre! Guríts rá egy jó korsó Kaon-t (bár itthon nincs) vagy egy pohár bort

Képek, egyéb információk

 

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Egy kis gondolat “Speca Te Mbushura – Töltött parika albán módra”