- Merluc – Európai tőkehal
- Levrek – tengeri sügér, farkassügér
- Koc, Koce – Aranydurbincs
- Gjel – Piros morgóhal
- Gjuz, Gjuzhe – nyelvhal
- Barbun – vörösmárna
- Ngjale – angolna
- Kallamar – tintahal
- Karkaleci – garnéla, ostorgarnéla
- Gaforre – tarisznyarák
- Shpate – kardhal
- Ton – Tonhal
- Sardele – szardínia
- Korani – Ohridi pisztráng
- Sepja – Szépia (tintahal)
- Qefull – tengeri pér
- Peshkatrica – Atlanti ördöghal, Európai horgászhal
- Skarpinja – Nagy vörös sziklahal
- Romb – Rombuszhal a lepényhalak királya
- Gjinkall – Nagy medverák
- Shtize – Csőrös csuka, tűhal
- Skampi – Scampi
- Tiger – tigrisrák
- Dental – tengeri fogas
- Kovac – kakashal
- Salmon – Lazac
- Oktapod – Oktopus, polip
Merluc – Európai tőkehal
Egy igazán ízletes ragadozó hal
Levrek – tengeri sügér, farkassügér
Koc, Koce – Aranydurbincs
Gjel – Piros morgóhal
Húsa fehér és tömött, ízletes, talán kicsit száraz

Gjuz, Gjuzhe – nyelvhal
Kitűnő ízéért, zsenge, finom állagú húsáért kedveljük.


Barbun – vörösmárna
Húsa szilárd és nagyon ízletes. Szálkái hegyesek, de vastagok.
Ngjale – angolna
Az ezüstös bőrű teljesen kifejlett példányok húsa tömör, fehér és nagyon ízletes.
Kallamar – tintahal
Karkaleci – garnéla, ostorgarnéla
Gaforre – tarisznyarák
Húsa igazi ínyenc csemege, igaz sok idő kell hozzá 🙂
Shpate – kardhal
Húsa hasonlít a tonhaléra és a marlinéra, de szaftosabb.
Ton – Tonhal
Húsa kemény, tömör, ne esik szét, könnyen szeletelhető, és isteni finom.
Sardele – szardínia
Sütőben vagy olajban süthetjük, grillezhetjük. Konzerválva is jelentős a fogyasztása.
Korani – Ohridi pisztráng
Az Ohridi pisztráng a macedón és albán gasztronómia különlegessége
Sepja – Szépia (tintahal – gyakran keverik a kalmárral)
Qefull – tengeri pér
Peshkatrica – Atlanti ördöghal, Európai horgászhal
Skarpinja – Nagy vörös sziklahal
Húsa, különösen halászlében, nagyon ízletes.
Romb – Rombuszhal a lepényhalak királya
Szilárd, fehér, szaftos húsa és elsőrangú íze miatt a legmegbecsültebb halak egyike. Igen drága.
Gjinkall – Nagy medverák
Shtize – Csőrös csuka, tűhal