fbpx
Albánia szállás, nyaralás, élmény Magyaroknak

Halak, halfajták Albániában (Peshk)

  • Merluc – Európai tőkehal
  • Levrek – tengeri sügér, farkassügér
  • Koc, Koce – Aranydurbincs
  • Gjel – Piros morgóhal
  • Gjuz, Gjuzhe – nyelvhal
  • Barbun – vörösmárna
  • Ngjale – angolna
  • Kallamar – tintahal
  • Karkaleci – garnéla, ostorgarnéla
  • Gaforre – tarisznyarák
  • Shpate – kardhal
  • Ton – Tonhal
  • Sardele – szardínia
  • Korani – Ohridi pisztráng
  • Sepja – Szépia (tintahal)
  • Qefull – tengeri pér
  • Peshkatrica – Atlanti ördöghal, Európai horgászhal
  • Skarpinja – Nagy vörös sziklahal
  • Romb – Rombuszhal a lepényhalak királya
  • Gjinkall – Nagy medverák
  • Shtize – Csőrös csuka, tűhal
  • Skampi – Scampi
  • Tiger – tigrisrák
  • Dental – tengeri fogas
  • Kovac – kakashal
  • Salmon – Lazac
  • Oktapod – Oktopus, polip

Merluc – Európai tőkehal

Egy igazán ízletes ragadozó hal

 


Levrek – tengeri sügér, farkassügér


Koc, Koce – Aranydurbincs

 


Gjel – Piros morgóhal

Húsa fehér és tömött, ízletes, talán kicsit száraz

A bal oldali hal

Gjuz, Gjuzhe – nyelvhal

Kitűnő ízéért, zsenge, finom állagú húsáért kedveljük. 

jobb oldali hal
A citrom alatti 🙂

 


Barbun – vörösmárna

Húsa szilárd és nagyon ízletes. Szálkái hegyesek, de vastagok.


Ngjale – angolna

Az ezüstös bőrű teljesen kifejlett példányok húsa tömör, fehér és nagyon ízletes.

 


Kallamar – tintahal

Albán gasztronómia

 


Karkaleci – garnéla, ostorgarnéla

 


Gaforre – tarisznyarák

Húsa igazi ínyenc csemege, igaz sok idő kell hozzá 🙂


Shpate – kardhal

Húsa hasonlít a tonhaléra és a marlinéra, de szaftosabb.


Ton – Tonhal

Húsa kemény, tömör, ne esik szét, könnyen szeletelhető, és isteni finom.


Sardele – szardínia

Sütőben vagy olajban süthetjük, grillezhetjük. Konzerválva is jelentős a fogyasztása.


Korani  – Ohridi pisztráng

Az Ohridi pisztráng a macedón és albán gasztronómia különlegessége


Sepja – Szépia (tintahal – gyakran keverik a kalmárral)


Qefull – tengeri pér


Peshkatrica – Atlanti ördöghal, Európai horgászhal

 


Skarpinja – Nagy vörös sziklahal

Húsa, különösen halászlében, nagyon ízletes.


Romb – Rombuszhal a lepényhalak királya

Szilárd, fehér, szaftos húsa és elsőrangú íze miatt a legmegbecsültebb halak egyike. Igen drága.


Gjinkall – Nagy medverák


Shtize – Csőrös csuka, tűhal

 

 


Skampi – Scampi


Tiger – tigrisrák


Dental – tengeri fogas


Kovac – kakashal


Salmon – Lazac


Oktapod – Oktopus, polip

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .