Töltött padlizsán – Patëllxhanëve Të Mbushur

Nyomtatás

Töltött padlizsán

A padlizsán is albán nemzeti ételnek számít. Nagyon szaftosan készítik hasonlóan a specához. Bátran ajánlom, egészséges és isteni.
Ezt az ételt sem étlapon találtuk 🙂
Elkészítési idő 2 hrs
Hány adag? 4

Hozzávalók

  • 4 db padlizsán
  • 1/2 kg darált hús marha is lehet
  • 2 fej hagyma
  • fokhagyma
  • 5 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • bors
  • petrezselyem
  • oregánó

Elkészítés

  • A padlizsánt megmossuk, kettévágjuk, megsózzuk, olíva olajjal megöntözzük és betesszük a sütőbe kb 180 fokra 1/2-1 órára.
  • Amíg a padlizsánok puhulnak a sütőben addig elkészítjük a tölteléket. A hagymát üvegesre pirítjuk, majd a beletesszük a fokhagymást és a darált húst. A húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzátesszük a kis apróra vágott paprikát és paradicsomot. Fűszerezzük sóval, borssal, friss petrezselyemmel, és oregánóval. Ha kell hozzá víz nem gond mert jó szaftosnak kell lennie.
    Amikor elkészült a töltelék, a padlizsánokat bevagdossuk és szétnyomkodjuk kanállal, és beletesszük a tölteléket. Egy pici víz mehet alá, és visszatesszük a sütőbe 1/2 órára. A tetejére paradicsomszeleteket tehetünk. ( a töltelékből elhagyható a paradicsom)
    Amikor elkészült friss petrezselyemmel díszítjük.
  • 2. verzió. A félig elkészített padlizsánok belsejét ha kanállal kiszedjük, és feldaraboljuk, azt hozzáadhatjuk a készülő töltelékhez. Így könyebb lehet a töltése.

Képek, egyéb információk

 

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..