Töltött padlizsán
A padlizsán is albán nemzeti ételnek számít. Nagyon szaftosan készítik hasonlóan a specához. Bátran ajánlom, egészséges és isteni.
Ezt az ételt sem étlapon találtuk 🙂
Ezt az ételt sem étlapon találtuk 🙂
Hány adag? 4 fő
Hozzávalók
- 4 db padlizsán
- 1/2 kg darált hús marha is lehet
- 2 fej hagyma
- fokhagyma
- 3 db paradicsom
- só
- bors
- bazsalikom
- zsálya
Elkészítés
- A padlizsánt megmossuk, kettévágjuk kikanalazzuk a belsejét, megsózzuk, olíva olajjal megöntözzük és betesszük a sütőbe kb 180 fokra 1/2-1 órára.
- Amíg a padlizsánok puhulnak a sütőben addig elkészítjük a tölteléket. A hagymát üvegesre pirítjuk, majd a beletesszük a fokhagymát és a darált húst. A húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzátesszük a a padlizsán belsejét és a paradicsomot. Fűszerezzük sóval, borssal, friss bazsalikommal, zsályával. Ha kell hozzá víz nem gond mert jó szaftosnak kell lennie. Amikor elkészült a töltelék, a padlizsánokba beletesszük a tölteléket. Egy pici víz mehet alá, és visszatesszük a sütőbe 1/2 órára. A tetejére paradicsomszeleteket tehetünk. ( a töltelékből elhagyható a paradicsom)Amikor elkészült friss petrezselyemmel, mozarellával díszítjük.