fbpx
Albánia szállás, nyaralás, élmény Magyaroknak

Albánia szállás, nyaralás, üdülés, kaland Magyaroknak

Albánia – Az ezer hegy országa

⛰️ Miért éppen Az ezer hegy országa?

Albánia tengerszint magassága a környező országokhoz képes is figyelemre méltó, 708 méter. 70-120 km hosszan öleli körbe egyik oldalról a Magas-Albán festői és nehezen járható lánchegységei. Albánia 45 hegycsúcsa 2000 méter fölé emelkedik, ennek is köszönhetően gyönyörű a vidéke.
Na de, elég a földrajz órából, most jöjjön az, amiért itt vagyunk ezen az oldalon!

Mi magyarok Albániában új szállással várunk benneteket magyar környezetben, magyar szomszédokkal, magyar személyzettel, magyar apartman házzal. Személyesen gondoskodunk a reptéri transzferről, a fakultatív programok lehetőségéről ( erről később bővebben), hogy nagyszerűen érezd magad. Ha szükséges tolmácsot is biztosítunk.

Izgalmas adatok Albániáról:

Enver Hoxha „uralkodása” talán a legérdekesebb és legmegrázóbb adat Albániáról. Személyi kultusza és izolacionista politikája miatt az ország teljesen elszigetelődött és életszínvonalban is totálisan lemaradt a többi európai országhoz képest.

Hoxha a sztálinizmus útján gondolta a jólétet biztosítani az albán népnek, de ez a gondolat nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Az embereknek ugyanis nem nagyon voltak javaik, mindent államosítottak. Az országban élő emberek nem utazhattak külföldre, nem rendelkezhettek saját gépjárművel vagy éppen televízióval.

Hoxha két évtizeden keresztül üldözte a vallásokat. 1967-ben biztosan jelentette ki, hogy Albánia teljesen ateista ország lett.

1991-ben történt rendszerváltás után kezdett újjá éledni az ország. Az embereknek újra lettek javaik és vezethetnek saját gépjárművet. Ebből kifolyólag viszont nem volt közlekedési kultúrájuk, manapság fejlődik.

A vallások visszatértek az országba. Egy 1991-s népszámlálás után a következő vallásokat állapították meg:

  • muszlim
  • bektási
  • katolikus
  • ortodox
  • evangélikus

Albánia „Ma”

Az utóbbi évek változásainak köszönhetően Albánia teljesen virágzik és fényesen tündököl. A sötét felhők teljesen eltűnni látszanak, tehát egy igazán kellemes benyomást keltő ország, ahova szívesen eljárnak nyaralni az emberek.
A tengerpartja csodálatos kilátást biztosít az égszínkék vizével és parti pálmafáival. Pazar látványt és élményt nyújtva ezzel az ideérkezőknek.
Természetesen nem csak szavainkkal, hanem saját felhasználású képeinkkel is igyekszünk e csodálatos látványt biztosítani, de erőteljesen ajánljuk az valóságos élményt, amit személyesen kell megtapasztalni.

Gazdagodj élményekkel általunk! Éld át Az ezer hegy látványosságait, élményeit, ízleld a gasztronómiáját és éld meg életed legjobb nyaralását! ⛰️🏝️🏖️

Írj emailt: info@albaniaszallas.hu

Tel: +36304663748

Egy kis gasztronómia