fbpx
Albánia szállás, nyaralás, élmény Magyaroknak

Theth Nemzeti Park – Albánia

Theth National Park (Parku Kombëtar i Thethit)⇔ Qerret⇒197 km 

A Theth felé Boge nevezetű kis falun át vezetett az út. Az út jól járható (2021.07) egészen a Nopcsa emlékműig. A Nopcsa emlékműtől a Theth faluig még 16km az út amit jelenleg csinálnak. Várhatóan 2021 végére készül el. (2021.07.20)

Ha Boge faluban akartok esetleg megszállni a kávézó/étterem/kocsmában (Bar Camping Gjelosh Gegaj) van szerény szállás. A tulajdonos vállal túrákat Pajeroval a Blue Eye-hoz és más helyekre is. Ezek a helyek normál autóval egyáltalán nem gyalog is nehezen megközelíthetőek.

Az elérhetősége: (jól tud angolul) Raimond Gegaj. Adres Boge Shkoder Albania. Nr +355674227728

A Theth Nemzeti Parkot 1966-ban alapították, területe 2630 hektár. A park az albán Alpok közepén helyezkedik el és magában foglalja a Shala-völgyet. A parkot a különböző ökoszisztémák és biológiai sokféleség, valamint a régió kulturális és történelmi örökségének védelme érdekében hozták létre.

Számos természeti adottsággal, köztük völgyekkel, folyókkal, hegyekkel, vízesésekkel, sűrű erdőkkel és több sziklaalakzattal rendelkezik. A legtöbb albán Alpokhoz hasonlóan a parkban a mészkő és a dolomit sziklák dominálnak, és jelentős karszt jellegzetességeket mutatnak, mint például a Grunas Canyon és az Arapi déli falai., amely a Balkán legmagasabb sziklafala. A parkban rendkívül változatos a növényvilág, becslések szerint 1500 és 1650 fajta növény található itt, amelyek közül 70 faj veszélyeztetett. Theth egy nagy, megőrzött ökoszisztéma részét képezi, amelyek mindegyike elsősorban érintetlen minőségű.

A park területén 20 emlősfaj került feljegyzésre. Ezen túlmenően, a nagy emlősök, mint a barna medve , őz , zerge valamint a ritka vagy veszélyeztetett fajok, mint a szürke farkas , hiúz , és a vad kecske él a parkban.

Tekintsd meg a videókat az oldal alján.
Theth Albánia
Albán Alpok

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .