fbpx
Albánia szállás, nyaralás, élmény Magyaroknak

Theth Nemzeti Park – Albánia

Theth National Park (Parku Kombëtar i Thethit)⇔ Qerret⇒197 km  képek

A Theth Nemzeti Parkot 1966-ban alapították, területe 2630 hektár. A park az albán Alpok közepén helyezkedik el és magában foglalja a Shala-völgyet. A parkot a különböző ökoszisztémák és biológiai sokféleség, valamint a régió kulturális és történelmi örökségének védelme érdekében hozták létre.

Számos természeti adottsággal, köztük völgyekkel, folyókkal, hegyekkel, vízesésekkel, sűrű erdőkkel és több sziklaalakzattal rendelkezik. A legtöbb albán Alpokhoz hasonlóan a parkban a mészkő és a dolomit sziklák dominálnak, és jelentős karszt jellegzetességeket mutatnak, mint például a Grunas Canyon és az Arapi déli falai., amely a Balkán legmagasabb sziklafala. A parkban rendkívül változatos a növényvilág, becslések szerint 1500 és 1650 fajta növény található itt, amelyek közül 70 faj veszélyeztetett. Theth egy nagy, megőrzött ökoszisztéma részét képezi, amelyek mindegyike elsősorban érintetlen minőségű.

A park területén 20 emlősfaj került feljegyzésre. Ezen túlmenően, a nagy emlősök, mint a barna medve , őz , zerge valamint a ritka vagy veszélyeztetett fajok, mint a szürke farkas , hiúz , és a vad kecske él a parkban.

Tekintsd meg a videókat az oldal alján.


Something is wrong.
Instagram token error.
albania_magyaroknak

albania_magyaroknak

Follow

318

2857

Load More


Theth Albánia
Albán Alpok

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .