fbpx
Albánia szállás, nyaralás, élmény Magyaroknak

Albánia látnivalók

Összegyűjtöttünk néhány Albánia látnivalót a teljesség igénye nélkül. Nehéz lenne mindet leírni mert az „ezer hegy” országában még nagyon sok olyan természeti látványosság is van amelyet turisták nem nagyon látogatnak. 

A látnivalóknál arra koncentráltunk ahová fakultatív programokat is szervezünk, és így bárki számára könnyen elérhetőek. Albánia 12 percben… érdemes megnézni.

Albánia 12 percben

A térképen az általunk összeválogatott látnivalókat találod.

Albánia látnivalók

Látnivalók, fakultatív program keretében is!

Albánia látnivalók

Érdekes, és csodálatos helyek. I love Albania.

Albánia látnivalók

Strandok: Kattints ide a részletes leírásért .


Kattints a részletes információkért.


További látnivalók:


Itt is fel vannak sorolva a látnivalók, de feljebb a képekre kattintva részletesebb oldalakra jutsz…


Berat – Albánia látnivalók #1

Berat Albánia látnivalóiBerat ⇔ Qerret⇒82 km. Berat történelmi város Albánia Déli részén.  Qerret-től 81 km-re található ami még jócskán belefér egy egy napos kirándulásba.

Berat Albánia legősibb települése, mér az ie. 3. században is vannak róla említések. Berat az albán lakta területek egyik legjelentősebb iparos- és kereskedővárosa lett. A város és az építészeti emlékek szerencsére nem estek a kommunizmus áldozatává. Berat a 2008 óta rajta van az UNESCO világörökségi listáján. Beratot az „ezerablakú” városnak is nevezik. Érdemes megnézni.

Berat látnivalói:

 • A várnegyed, benne 10 görögkeleti fennmaradt templommal
 • A vár
 • Mária mennybemenetele székesegyház
 • Albánia 2 legrégebbi mecsete a Vörös és Fehér mecset maradványai
 • Mangelem, a „fehér” lakóházak
 • Gorica – Szent Szpiridon-székesegyház

https://hu.wikipedia.org/wiki/Berat


Kruja -⇔ Qerret⇒82 km #Albánia látnivalók #2

Kruja ⇔ Qerret⇒58 km. Kruja történelmi város Albánia középső részén. Kruja vára Albánia nemzeti szimbóluma, mivel itt született Szkander bég (Kasztrióta György), és innen verte vissza 30 éven keresztül a török támadásait. Szkander bég együtt harcolt a törökök ellen a mi Hunyadinkkal, ezért is kedvelik az Albánok a Magyarokat. Albániában több helyen is van Hunyadiról utca elnevezve. Kruja Tiranától nem messze, 20 km-re található bő források vidékén.

Látnivalók: a festői szépségű tájon elterülő város a várral, a Kasztrióta György (Szkander bég) Nemzeti múzeum, és a népi termékeket árusító bazársor.

Bővebben is olvashatsz Kruja történelméről a Wikipédián.


Mat folyó völgye, Mat kanyon –  Albánia szépségei #3

Mat folyó ⇔ Qerret⇒97 km. A Mat folyó (albánul: Mati) észak-közép Albániában található, teljes hossza 115 km, vízgyűjtő területe 2441 km2, átlagos vízhozama 103 m3. Csodálatos útját mély szakadékok, és kanyonok övezik. Ha igazán vadregényes hegyes, völgyre vágysz érdemes megnézni. Beszéljenek a képek, jó nézelődést! A helyszínre fakultatív programot is szervezünk, magyar vezetéssel, magyar söfőrrel :).

Bővebben itt olvashatsz a Mat folyóról.


Durres (Durazzo, Duránc) –  Albánia városai #4

Durres ⇔ Qerret⇒20 km. Durres: régi magyar neve: Duránc, olasz neve: Durazzo. Az ország második legnépesebb városa, lakosainak száma: 124000 fő. Durres még az Adria partrján fekszik, szemben az olasz Brindisivel és Barival. Innnen indulnak hajóutak Olaszországba, amely légvonalban mindössze 220 km-re fekszik. 

Durres Albánia egyik legjelentősebb kikötővárosa. Jelentős a történelme, miszerint már Kr. előtt 627-ben alapították Epidamnosz néven. Durres többször volt Albánia ideiglenes fővárosa.

Látnivalói:

 • i.sz. 2 századi amfiteátrum, melyek több részletést is feltárták.
 • Szkander bég konyakgyár
 • Régészeti múzeum
 • Velencei torony, várfal
 • Bizánci fórum
 • Nagymecset stb.

Bővebben itt olvashatsz a Durresról.


Sotiri vízesés /Ujëvara e Sotirës/ –  Albánia látnivalók #5

Sotira Waterfall, full

Sotiri ⇔ Qerret⇒102 km. A Sotiri vízesés 22 km-re található Gramsh településtől. Sotiri falutól 1 órányit kell sétálni, hogy elérjük ezeket a csodálatos vízesésgeket. A vízeséses magassága 5 és 20 méter. A vízesés hangja messzire hallható az érintetlen természetben. A környező növény és állatvilág hihettetlenül gazdag.

https://www.instagram.com/explore/tags/ujevaraesotires/

 


Gramsh  –  Albánia látnivalók #6

Gramsh, Albania 2018 03

Gramsh ⇔ Qerret⇒83 km. Gramsh városka a maga 8400 lakosával, túl sok látnivalóban nem bővelkedik, de itt még garantáltan turistáktól mentes, kis igazán helyi éttermekben tudsz igen kedvező áron fogyasztani. A város a Devoll völgyének középső szakaszán fekszik, ahol a folyó folyása már igen lelassul.

Grams kiváló kiindulópont a környező látnivalók felfedezésére. (Vízesések, barlang stb.)

További infó itt a wikin.

https://www.instagram.com/explore/tags/gramsh/

 


Holt kanyon /Kanioni i Holtës/ –  Albánia látnivalók #7

 

Holt kanyon ⇔ Qerret⇒85 km. A Holt-kanyont Albánia egyik lenyűgöző szépségének tartják.  A kanyon hossza kb 3 km hosszú és emelkedése 100-150 m. A legnagyobb mélysége 3 m. A környékbeli termál források is táplálják vizét melynek színes kristályosan kék. A körbeölelő erdőkben, hegyekben több barlang is található, az élővilága igen gazdag.

https://www.instagram.com/explore/locations/1018350714962488/kanioni-i-holtes/

 


Grabova –  Albánia falvai #9

Grabova: egy ősi albán falu a középkorból. Ha igazán helyi, és hegyi albánokat szeretnél megismerni itt a helyed. Grabova tengerszint feletti magassága 1300m. Itt 2 évszakot ismernek a telet és a tavaszt. A falu nehezen megközelíthető,  csak 44 km-re fekszik Gramsh-től de igezen nehez járható hegyi út vezet ide. Csak kalandvágyóknak ajánlom, terepes autóval.

Több infó a wikin.


Tirana –  Albánia látnivalók #10

Tirana Albánia fővárosa. Lakosainak száma kb. 700.000.  Az ország gazdasági és kulturális központja. Nagyon nagy barátságban él egymás mellet a 3 különböző vallás is, a muzulmán az ortodox és a katolikus. Tirana az Adrától 35 km-re fekszik a Dajti hegy lábánál. A szállásunk Qerret 40 km-re található.

Csak 1925-től lett az ország állandó fővárosa. Több infó a wikin.

Főbb látnivalói: Szkander bég tér, Óratorony, Szkander bég szobra, Nemzeti Könyvtár, Nemzeti Történeti Múzeum, Szent Prokop-templom, Ethem beu mecset a világ legkisebb Koran-jával.

https://www.instagram.com/explore/tags/tiranaalbania/

 


Rodon-fok (Szkander bég fok, Kepi i Rodonit) –  Albánia látnivalók

Kepi i Rodonit – Festung

Qerrettől mindössze 65 km-re, Durrestől 50 km-re található félsziget amely az Adriai tengerbe nyúlik bele.

A csodálatos természeti szépség mellett még látnivaló a 15. századi Szkander bég vár romjai és a Szent Antal-templom. A templom földúton megközelíthető, de a várrom egy 900 méterese gyalogos túrával fedezhető fel.

https://www.instagram.com/explore/locations/270644673/kepi-i-rodonit/

 


Permet, hőforrás, termál, (Llixhat e Benjes), Kadiut híd –  Albánia látnivalók

Permet, hőforrás, termál, (Llixhat e Benjes), Kadiut híd

 

Qerrettől 200 km-re található Permet község a maga kb 5000 lakosával. Már az ide vezető út is csodálatos élményt kínál. Permetet elhagyva néhány kilométer után Petran előtt kell balra fordulni a Lengarice kanyon irányába. Náhány kilométer után érjük el a csodálatos termál medencéket és az 1760-ban épült kő hidat. A termálvíz hőmérséklete 26-32 fok. Bátran eltölthetsz itt egy egész napot, az ebédet pedig elfogyaszthatod Permet kis éttermeibe. A kanyon megközelítése magasabb felépítményű autóval ajánlott.

https://www.instagram.com/explore/tags/llixhatebenjes/

 


Kabashi barlang /shpellat e Kabashit/ –  Albánia látnivalók #8

Kabashi barlang, Albánia látnivalói, barlangjai
forrás:njekomb.com

Albánia egyik legszebb barlangja. Gramsh falutól kb 28 km-re található Kabash falu mellett. Tengerszint feletti magassága 900m hossza kb. 120 m. Csak kalandravágyó túrázóknak ajánlom, mert a megközelítése és a kiépítettsége is elmaradott. Ha mégis felkeresnéd a helyiek így ismerik: Shpella e Farricës. Útvonal: Gramsh – Drizë –Bardhan –fshati Kabash (lagje Toskollar) A barlang 40 perc sétára fekszik a Holt kanyontól.

Több infó itt.

 


További látnivalók – térképen megjelenítve, bővebb leírás nélkül + Távolságok Qerrettől

 • Fekete-tó /Liqeni i Zi/ ⇔ Qerret⇒124 km  képek
 • Butrint /Butrinti/ ⇔ Qerret⇒250 km  képek
 • Gjirokastra ⇔ Qerret⇒177 km  képek
 • Llogarai-hágó ⇔ Qerret⇒144 km  képek
 • Narta lagúna /Laguna e Nartës/ ⇔ Qerret⇒94 km  képek
 • Kék szem forrás /Syri i kaltër/ ⇔ Qerret⇒208 km  képek
 • Theth National Park ⇔ Qerret⇒197 km  képek
 • Sinec-kanyon /Kanioni i Sinecit/ ⇔ Qerret⇒92 km  
 • Valbona folyó és Nemzeti park ⇔ Qerret⇒265 km  képek
 • Ohridi tó ⇔ Qerret⇒149 km  
 • Osumi-kanyon ⇔ Qerret⇒131 km

Albánia tengerpart

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .