fbpx
Albánia szállás, nyaralás, élmény Magyaroknak

Blue Eye Theth, Kék Szem-forrás (Syri i Kaltër)

Ez a csodálatos forrás Theth falutól kb 10km-re van gyalog, elég nehéz terepen megközelíthető. Amennyiben nem szeretnétek gyalogolni végig lehet bérelni terepjárót sofőrrel, és még egy igazi off-road élményben is részed lehet.

Boge faluban lakik ez a srác aki jól tud angolul, és vállal túrákat a kék-szemhez, vízeséshez is. Nagyon jól vezet 🙂

Raimond Gegaj. Adres Boge Shkoder Albania. Nr +355674227728

A Kék szem Thethben egy egyszerűen lélegzetelállító vízesés, amely az albán Alpok völgyében fekszik. A Blue Eye nevét a megdöbbentően élénk vízről kapta, amely egyben megtévesztően hideg is! Ha meglátogatja az észak-albániai hegyeket, akkor mindenképpen tervezzen egy túrát a Kék Szemhez, ez a legnépszerűbb túra a Theth és Valbona közötti túra után.

A Kékszem a leglátogatottabb természeti látványosság Thethben.

A Thethi Nemzeti Park részét képező Kaprre-i Kékszem egy kb. 100 m2 felületű és kb. 4-5 m mélységű kút (Fekete-kút), amelyet a Felső-Kaprérából lezúduló Fekete-folyó áramlása alakított ki. A sziklás és zöld lejtők között található kút mélységével az évszaktól függően kék és smaragdzöld színeket vesz fel, lenyűgöző tájat alkotva minden látogató számára.

A Fekete-folyó forrása Maja e Zeze-ben ered, és főleg az olvadó hó táplálja, Nderlysa-ban pedig egyesül a Shala-folyóval, hogy a Drin folyóba/ Komani-tóba ömöljön.