fbpx
Albánia szállás, nyaralás, élmény Magyaroknak

Albánia nyaralás

Albánia nyaralás # a döntés

Albánia csodálatos tájaiAlbánia, mint nyaralási helyszín ma már egy teljesen jó döntés. Sőt! Pazar döntés! A vakáció és a pihenés teljesen új dimenzióját képes megmutatni. Hangulatos, még nem teljesen felfedezett, sajátos hangulatú ország.


Mit kell tudni Albániáról?

Albán tengerpart VloreAlbánia tengerszint magassága a környező országokhoz képest is figyelemre méltó, 708 méter. 70-120 km hosszan öleli körbe egyik oldalról a Magas-Albán festői és nehezen járható lánchegységei. Albánia 45 hegycsúcsa 2000 méter fölé emelkedik, ennek is köszönhetően gyönyörű a vidéke. A hegyek országa.
Albánia nem azért nem volt sokáig a köztudatban, mert ember ellenesek, hanem mert eddig egy nagyon elszigetelt ország volt. Elszeparáltsága egyetlen emberhez fűződik, aki saját elképzelését az egész országra ráerőltette. Mind gazdaságilag, kultúrában és teljes életszínvonalában maradtak le más európiai országoktól. Turizmusa rendesen megsínylette a bezárt életet, hiszen nemhogy a nép nem hagyhatta el az országot, de mások sem mehettek az országba.
Jelenleg most virágzik Albánia. Gyors ütemben halad, hogy lemaradását maga mögött tudja hagyni. Évtizedes lemaradást kell behoznia, tehát nekünk türelmesnek kell lennünk. Jelenlegi formájában nagyon szerethető, magával ragad, és olyan élményt biztosít, amelyre nagyon kevés hely képes.  Az elmaradás és a fejlődés még most kéz a kézben jár. Az ő kettősségük észrevehető, de ebben kell keresni a szépet, a jót, a szerethetőt.

Mit kell tudni a nagy ütemű fejlődésről?

Épülő szállodaEgyre több üdülő apartmanja épül, parkosítják az utcákat, ügyelnek arra, hogy ne legyen szemetes a part. Bank automatákat telepítenek több helyre is, hogy a készpénz felvétel ne legyen probléma. A bakterminálokat is igyekeznek minél több üzletben megvalósítani. A vendéglátásuk kiváló, ahogyan a vendégszeretetből sem maradhat hiány.
Egészségügyben is igyekszik felvenni a tempót, de jelenleg még van hova fejlődni. A vezetékes víz még nem javasolt fogyasztásra, de mi megkóstoltuk és nem lett bajunk. Persze az óvatosság nem árt, így ajánlott palackozott vizet is vinnünk magunkkal az útra.  Érdemes még a saját házi patikánkat is becsomagolni az útra illetve a saját, rendszeresen szedett gyógyszereket is.

Albánia, ha mesélni tudna, akkor egyszerre rajzolódna ki belőle egy tragikus történet, amiből egy erős személy hamvaiból föltámadt főnixként lépett újra vissza az életbe.  Albániáról bővebben. 

Megközelítés szempontjából nagyon egyszerű eljutni mind autóval, mind repülőgéppel. Autóval 10 óra, de a látvány miatt megéri. A határokon sem kell mindenhol fizetni és ahol kell ott is csak minimális, majdnem jelképes összeget.  GPS helyett ajánlunk figyelmetekbe különböző appokat vagy papír térképet, mivel jelenleg Albánia, Szerbia és Koszovó nem EU-s tag, így a díjcsomagok nem éppen kedvezőek, amik kihatnak a mobil internetre is.
Albánia utazás – autóval, repülővel.

Albánia nyaralás autóval: Ízelítő az autóútból, amit mi tapasztaltunk:

Olcsó nyaralás autóval„Ha kinézted a megfelelő határátkelőhelyet és átlépted a Magyar-Szerb határt, akkor Nis-ig meg sem kell állnod, hiszen végig autópálya vezetA magyar határtól Belgrádig egyetlen fizetős kapu lesz az autópályán, ahol 5 eurót fognak kérni (2019 márciusi adat). Érdemes Újvidék után lepillantanod a Duna hídról, mivel óriási szélességű itt a Duna folyó, amely nagyon pazar látványt nyújt. S hogy még egy pici földrajz órát is beletegyünk, innen nem messze folyik össze a Tisza és a Duna.” Albánia autóval bővebben.

Albánia nyaralás, árak

Albán gasztronómiaPénzügyi szempontból is egy nagyon jó nyaralási helyszín lehet Albánia. Saját tapasztalataink útján bizton állíthatjuk, hogy egyáltalán nem drága hely egy négy tagú családnak sem. Teljesen megfizethető áron kínálnak mindent és nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni egy kiadós ebéd vagy éppen vacsora után.
A szállások a környező országokban nagyon olcsók, de ha már az étkezést nézzük, akkor egyes helyeken igen csak elszaladtak az árakkal. Albánia azonban a nyaralás során nem okoz ez ügyben sem csalódást, hiszen egy család pénztárcát kímélően meg tud bőségesen vacsorázni, esetleg ebédelni.

Az árak ugyanis minden tekintetben olcsóbbak az itthoniaktól. Viszont még így is igényes környezetben pihenhetünk, mert itt nem az olcsó nem egyenlő a silány végtermékekkel.

Íme egy példa az étkezésre:

Qerret, Durres – tengerpart – 4 felnőtt, 3 nagyobb gyermek 12-16 éves – könnyű ebéd, halak, saláták, grillezett sajt, üdítők, bor, sör – 13.000 Ft (~1900 Ft/fő)

Qerret, tengerpart mellett – 10 felnőtt 2 gyerek (12 év fölött) nagyon bőséges szülinapi vacsora előételekkel, báránnyal, garnélával, tenger gyümölcseivel, nagyon sok sörrel és üdítővel – 44.000 ft (~3700 Ft/fő)

Ezek az árak 2019 es árak és Durres és Qerret környékére vonatkoznak, de tapasztalat szerint más tengerpart sem drágább, sőt a belső részek még olcsóbbak is. Albánia árak bővebben.

Albánia nyaralás #szállások

Ízelítő a szállásról:

Új építésű szállás, Albániában nyaralásA szállás új építésű épület, aminek területe gyönyörűen parkosított környezettel várja az idelátogatókat A part 70-80 méterre található, így nem kell kilométeres sétákat tenni a szállástól. Az apartmanok tágasak és kényelmesek, nagyon jól felszereltek és klímások. Minden igényt kielégítenek.  A szállásról bővebben. 


Egy Albán nyaralással kapcsolatban még a további infókkal tudunk szolgálni:

Albánia nyaralás szükséges igazolványAlbániába utazáshoz elfogadott az útlevél és a kártyás személyi igazolvány is (régi és az új típusú elektronikus, chip-es), de ha Koszovón keresztül utazol mindenképpen az új típusú chipes személyi javasolt.

A gépjárműhöz európai zöldkártya szükséges.  Albánia információk.

Gázolaj – 425 Ft/l, a benzin is hasonló áru. Mindenképpen érdemes Koszovóban megtankolni, ha autóval utaztok, mert ott 1,12 Eur a benzin és 1,13 a gázolaj.

Nagyon sok szeretettel várunk téged Albániában, mert mi láttuk, hallottuk és ízleltük az országot! Mindent megtapasztaltunk, hogy biztosak legyünk abban, hogy neked is megfelelő lesz és szeretni fogod!

Albánia wikipedia

Albánia beutazási tanácsok

Albánia beutazási szabályok és COVID-19 al kapcsolatos intézkedések. Utazás előtt mindenképpen tájékozódj a hivatalos oldalakon….

Read More

Eladó ingatlanok

Jelenlegi ingatlan kínálatunk igény szerinti üzemeltetés teljesen bebútorozva (új) új műszaki cikkekel felszerelve (dupla klíma,…

Read More

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Egy kis gondolat “Albánia nyaralás”