Olajon fonnyaszd meg a hagymát
Pirítsd össze a darált hússal
Mehet bele az apróra vágott paradicsom, fokhagyma, fűszerek (lehet több paradicsomot is használni, vagy én már paradicsompürével is láttam az elkészítését)
Közben a rizset tedd fel főni, jó puhára hagyd
Mehet bele a bazsalikom, rozmaring (bizonyos helyeken sok friss petrezselymet használnak, ezzel is jó csak más ízvilág)
Keverd bele a rizset
A kicsumázott paprikákat tepsiben olivával meglocsolva pici vízzel előre be lehet tenni a sütőbe, hogy fonnyadjon, párolódjon. Így a végén kevesebb ideig kell párolni, sütni. (ez elhagyható)
A paprikákba töltsd bele a tölteléket, ha van kedved a paprikák végét zárd le egy szelet paradicsommal
A maradék tölteléket egyszerűen kanalazd a paprikák közé
Mehet be a sütőbe, annyi időre, hogy a paprika átfőjön és szépen megpiruljon
Ha kész egészségetekre! Guríts rá egy jó korsó Kaon-t (bár itthon nincs) vagy egy pohár bort